VCA

Steeds meer opdrachtgevers eisen dat werknemers in het bezit zijn van een VCA-Certificaat. wat betekend dit VCA nu eigenlijk. Om dat goed uit te leggen moeten we even terug naar 1994. In dit jaar besloten aannemers en vertegenwoordigers van de Petrochemische industrie om een autonoom beoordelingssysteem op te zetten ter controle van de veiligheid op de werkvloer. Dit initiatief heeft uiteindelijk geresulteerd in een veel gebruikt veiligheidsbeheerssysteem. Het doel van VCA is in al die jaren hetzelfde gebleven namelijk: “het bevorderen van de veiligheid en de gezondheid op de werkvloer”.


VCA staat voor Veiligheid gezondheid welzijn Checklist Aannemers. Hoewel niet wettelijk verplicht zullen veel bedrijven eisen dat hun medewerkers één van de volgende certificaten in hun bezit hebben.


Veiligheid is Vakwerk, bij Educanova weet u zeker dat de docenten hun sporen verdiend hebben in het veiligheidswereldje. Onze docenten zijn zonder uitzondering Veiligheidskundigen, tenslotte wil u rijlessen van een rij instructeur krijgen en niet van iemand die denkt dat hij goed kan rijden. Om VCA goed te doceren en om ook het veiligheidsbesef maximaal te vergroten heb je mensen nodig die werkzaam zijn in dit gebied.


Als u op de link klikt wordt u doorverwezen naar de desbetreffende  pagina.


Cookies dragen bij aan het leveren van onze services. Door gebruik te maken van onze services, stemt u in met ons gebruik van cookies.